Je bent piloot.
Je voelt dat je daar goed in bent.
Toch verlang je naar meer…

Je droom was om piloot te worden.

Dat heb je bereikt.

Iedereen vond dat een heel bijzondere prestatie.

Voor jou was het bijna vanzelfsprekend.

Laat jouw vuurtje niet doven…

Je hebt ooit met vol vertrouwen gekozen voor het beroep piloot. Voorin, in de cockpit, een vliegtuig besturen, dat is waar je van droomde en dat heb je bereikt. Vol trots praat je over je professie. Toch merk je dat het vliegen je niet alles meer biedt wat je nodig hebt. Je durft het bijna niet aan jezelf toe te geven, want je hebt toch “het mooiste beroep dat er is”? Toch voel je die kriebel, er zit een vuurtje in je dat nog niet gedoofd is: je wilt nog meer. Maar wat dan? Je hebt alles wat je hartje begeert, alles wat je ooit had durven dromen. Je houdt jezelf iedere keer weer tegen, er is altijd een reden om het níet te doen.

 

Wat als je er nu voor kiest om dat pad wél te gaan bewandelen? Wat als je concreet aan de slag gaat om erachter te komen wat je zou willen? Wat heb jij de wereld nog meer te bieden? Welke talenten benut jij nog niet? Hoe zou het zijn als je weer helemaal helder hebt wat jij wilt bereiken, net als toen je verkeersvlieger wilden worden? Als jij een doel hebt, dan bereik je het. Die power heb je. Stop dus met jezelf saboteren.

 

Ik ben een expert in eruit halen wat jij in je hebt. Jouw succes is mijn prioriteit.

Wil jij weten of dit iets is voor jou? Vraag een gesprek aan met mij, we zoeken het samen uit’

Jij hebt meer in huis dan je denkt.

De routine is erin geslopen. Je hebt alles al een keer meegemaakt en de uitdaging is soms ver te zoeken. ‘

Je geniet van de ‘me-time’ op de route, maar regelmatig bekruipt je ook de gedachte ‘is dit alles?’.

Je voelt dat er meer in je zit, maar het komt er niet uit.

Je wil niet ondankbaar zijn, je hebt toch “het mooiste beroep dat er is”?

Is dit het perfecte plaatje?

De afhankelijkheid van je rooster.

De vakanties die je niet krijgt wanneer jij ze graag zou willen.

Het begint steeds meer te knagen dat je vrijheid beperkt is.

Bijna op de automatische piloot draai jij je werkdagen af, om vervolgens thuis op de bank te ploffen van vermoeidheid. Of is het van verveling? Alle reizen, alle dagen lijken op elkaar.

Steeds vaker betrap je jezelf erop dat je jaloers bent op mensen die echt met hun passie bezig zijn. Je sust jezelf uiteindelijk omdat je een goed inkomen hebt en tijd voor je gezin. Toch sluimert er een onrustig gevoel op de achtergrond.

De buitenwereld kijkt vol bewondering naar jou en je lifestyle. Maar is dit perfecte plaatje wel zo perfect?

Jij als vlieger beschikt over excellente kwaliteiten waar ik je aan wil herinneren:

Jij hebt ambitie. Je bent iemand die ergens vol voor gaat. Je wilt het naadje van de kous weten. Je stopt niet  bij de grote lijnen, maar zoomt in op de details. Je bent krittisch, je waait niet met alle winden mee. (Zag je net die spelfout? Dacht je meteen ‘wat slordig!’? Precies: je let op de details én je bent kritisch.) Je neemt graag de leiding. Jij bent de initiatiefnemer. Je ziet veel dingen die “beter zouden kunnen”.

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent zelfverzekerd en je hebt een groot gevoel van eigenwaarde. Je kan je heel goed focussen op een taak. Je hebt wilskracht, daadkracht en doorzettingsvermogen.

Maar: je eigenschappen zijn ook je valkuilen

Je gaat altijd ergens vol voor.

Als jij je zinnen ergens op zet dan gaat het ook gebeuren. Je doelen zijn groot, het liefst ben je ergens het beste in. Je bent een echte winnaar. Als je eisen zo hoog zijn kan het ook verlammend werken. Je bent pas tevreden met het optimale, waardoor een project overweldigend kan voelen. Je begint er dan liever niet aan.

Als iets je interesseert wil je daar alles van weten.

Wat oppervlakkige kennis is voor jou niet genoeg. Je wilt precies weten hoe iets zit. Je leest boeken en struint het internet af. Alle details zijn belangrijk. Maar, je hebt ook nooit het gevoel “genoeg” te weten, laat staan dat je jezelf als expert ziet. Je bent geneigd je kennis en kunde te bagatelliseren: zo bijzonder is het niet. Hiermee doe je jezelf tekort.

Je bent kritisch.

Jij gelooft niet zomaar wat je hoort of leest. Je stelt kritische vragen. Je wilt altijd de achterliggende reden weten. Of de wetenschappelijke onderbouwing. Ondanks dat je niet zomaar wil geloven wat iemand beweert, zet je met deze instelling je gevoel en intuïtie op non-actief. De winst zit op het snijpunt, het combineren van je ratio en je emotie.

 

Je neemt graag de leiding.

Jij neemt graag het voortouw. Je analytische vermogen stelt je in staat een situatie snel in te schatten en je neemt de leiderschapsrol graag op je. Een goede leider moet ook goed kunnen volgen. Je kunt niet overal de beste in zijn, het is zeer waardevol om te volgen en te leren van mensen die bepaalde dingen beter kunnen of weten dan jij. Het goed kunnen schakelen tussen volgen en leiden in verschillende situaties en momenten is cruciaal voor succes.

Je hebt wilskracht, daadkracht en doorzettingsvermogen.

Dit is een gouden combinatie. Als jij je zinnen ergens op zet dan heb jij het vermogen om het werkelijkheid te laten worden. Je bent het “niet lullen, maar poetsen” type. Niet teveel denken, maar gewoon doen, gaan. Een echte go-getter. Het klinkt zo ontzettend goed, maar ook dit kan potentieel een valkuil zijn. Doordat je zo gefocust en keihard ergens voor gaat kun je andere belangrijke zaken in je leven uit het oog verliezen. Natuurlijk zal je prioriteiten moeten stellen en meer tijd en aandacht aan je doel besteden, maar dat betekent niet dat al het andere ineens onbelangrijk is. Het kan overweldigend voelen om alle ballen in de lucht te moeten houden. Er zijn ballen die je gerust een keer kan laten vallen, maar andere ballen zijn van glas. Vergeet niet je glazen ballen altijd een hoge prioriteit te geven.

 

Spreekt dit je aan? Ga met mij in gesprek.

Hoe zou het zijn als iemand die precies weet hoe jij in elkaar steekt je zou coachen? Ik ben een expert in eruit halen wat jij in je hebt. Jouw succes is mijn prioriteit.