Je koers op scherp, zodat je weer daadkrachtig vooruit kan op weg naar je doelen

Hoi! Ik ben Sabine.

Voor mensen die mij níet heel goed kennen ben ik vooral: Sabine de pilote. Maar mensen die mij wél heel goed kennen, omschrijven mij zo:

Ze is intelligent en zelfverzekerd.

Ze is gedreven en zeer gedisciplineerd.

Ze heeft inlevingsvermogen en is oprecht, sociaal; en schenkt je liefdevolle aandacht.

Sabine heeft een enorm energieniveau. Ze wil iets en gaat er helemaal voor. Een meisje van 8 wilt piloot worden, dus dan wordt ze het ook. Haar vader en ik stonden soms helemaal paf om alles wat ze deed (en doet!)

Mariette Boin

moeder

Sabine is altijd erg oprecht. Je kan aan iemand vragen hoe het met iemand gaat, maar als Sabine het vraagt dan weet je dat ze het écht wil weten. Ik heb ook altijd het gevoel dat ik volledig mezelf bij haar kan zijn. Ik durf mij open te stellen, omdat ik weet dat mijn verhalen veilig zijn bij haar.

Larissa Bergmans

vriendin

Tijdens haar opleiding tot piloot viel het mij op dat Sabine heel goed haar medeleerlingen kon aansturen waar dat nodig was. Hetgeen volgens mij niet eenvoudig was voor een betrekkelijk klein meisje in zo’n overweldigende mannelijke omgeving, die ook nog eens in de “testosteron” leeftijdsklasse viel.  Ik ben inmiddels al heel wat keren mee geweest op een vlucht. Op een heel natuurlijk manier geeft Sabine sturing, waarbij haar empathische eigenschappen ervoor zorgen dat ook de mannen dat niet als vervelend of commanderend ervaren

Ben Heuer

vader

Zelf kies ik voor 3 kernwoorden die mij als persoon typeren:

Filosofisch

Filosofie betekent in het Grieks: houden van wijsheid (filo = houden van, sophia = wijsheid). Ik hou ervan om na te denken. Dat doe ik over de dingen waar ik dagelijks tegenaan loop, maar ook over de grote levensvragen.

Pragmatisch

Iets is pragmatisch wanneer het zich richt op het nut en de bruikbaarheid.

Nadenken over grote levensvragen klinkt zweverig en al dat nadenken is leuk, maar het gaat er uiteindelijk om wat je doet met al die kennis. Niet kennis is macht, maar kennis toepassen is macht. Voor mij is de concrete toepasbaarheid van bedachte ideeën essentieel.

Gedreven

Als ik google op ‘gedreven’ staat er ‘door innerlijke aandrang gestuurd’. Dat is precies de juiste omschrijving. Ik heb niet of nauwelijks sturing of aanmoediging nodig. Ik heb vanuit mijzelf een enorme ambitie om van waarde te zijn.

”En o ja, ik ben ook piloot”

Vele jaren zag ik mij vooral als dat, als piloot. Dat is nu volledig anders. Piloot zijn is iets wat ik dóe, niet wat ik bén. Het is een van mijn kwaliteiten en ik doe het met plezier. Op dit moment ben ik gezagvoerder op de Embraer bij KLM Cityhopper. Als nevenfunctie geef ik route instructie, ben ik linecheck air(wo)man en geef ik CRM-trainingen (crew resource management) over alle menselijke aspecten in de luchtvaart, zoals leiderschap, communicatie, samenwerken en meer.

 

Ik heb Sabine leren kennen als collega CRM-trainer. Dat werk doet ze ongelooflijk toegewijd en zeer enthousiast. Ze kan als geen ander luisteren en hoort tussen de regels door ‘het echte verhaal’. Door een paar gerichte vragen en een scherp gesprek kan ze je vervolgens meer inzicht geven. Hierbij is haar eigen mening niet van belang. Sabine heeft de kwaliteit je te laten twijfelen aan je eigen verhaal. Je wordt gedwongen om alles wat zo vanzelfsprekend leek nog eens te heroverwegen. Op dat moment ontstaan als vanzelf nieuwe inzichten.

Tom Huisman

Gezagvoerder B737

1 -op- 1 Coaching

Op deze website schrijf ik regelmatig een artikel om jouw kijk op een bepaald onderwerp te veranderen. Om jou aan het denken te zetten.

Deze artikelen kunnen al zorgen voor een transformatie in jouw leven. Toch weet ik dat niets zo krachtig is als 1-op-1 werken. Uiteraard hoef je het niet altijd met me eens te zijn. Maar om verandering te laten plaatsvinden in je leven zul je wel open moeten staan voor andere denkbeelden. Wil je echt een grote stap maken dan is 1-op-1 samenwerken voor jou heel waardevol. Twijfel je nog, neem ook dan contact met me op om daar even met mij over te sparren.

Wil je een kijkje in mijn gedachten?

Ontvang mijn artikelen rechtstreeks in je mailbox: leesvoer voor op de route

Klaar voor jouw transformatie?

Zoals ik eerder al schreef, ben ik niet zweverig. Sterker nog, ik ben juist een groot voorstander van concreet en pragmatisch. Wel ben ik gevoelig, ik kan aanvoelen dat er iets bij je speelt. Ik heb ook een groot empatisch vermogen. Dat betekent niet dat ik niet confronterend kan zijn. Ik kan met je meevoelen en tegelijkertijd kritisch zijn. Dat is nodig om een verandering teweeg te brengen. Als ik alleen maar met je meepraat zul je nooit een stap vooruit komen. En dat is juist wél het doel.

n 10 stappen naar een business idee.
Voor hoogvliegers die diepgang missen.